FunkOffGrid

Работници инсталиран соларни панели върху покрив на къща - FunkOffGrid

Соларни системи за домакинството – вече без разрешително

Соларни системи за домакинството - вече без разрешително

Премахнато е изискването за разрешение за монтиране на покриви със слънчеви панели. Депутатите пуснаха разрешението за строеж на слънчеви панели на покриви.

Вече е възможно да се инсталират възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за производство на електричество или подгряване на вода в градските райони с мощност до 20 киловата. Получената енергия ще се използва само за собствени нужди на потребителя.

Разгледайте тук нашите пълни комплекти за соларни системи.

По време на обсъжданията беше увеличена мощността на инсталацията – от 10,8 киловата за соларни системи за домакинството в първоначалния проект, на 20 киловата, според предложението на „Процедиране на промяната“. Депутатите приеха на второ четене тази промяна в Закона за земеустройството. Един от сътрудниците е Владислав Панев от Демократична България. Той коментира, че през последните години цената на слънчевата енергия е спаднала до рекордно ниски нива.

Въпреки това, поради съществуващите преди това сложни процедури, основно големите компании успяха да се възползват от това.

Тези промени са много добре приети от обществото, особено имайки предвид неясните цени за електроенергия. Все повече наши клиенти избират соларни системи за домакинството в комплект с батерии вместо да продават остатъчната енергия. Докато преди винаги препоръчвахме продажбата на електроенергие, то несигурноста налага промени в решенията на потребителите. В същото време, все повече видове батерии заливат пазара и хората започват да намират много изгодни решения според вида система, която искат да изградят. Добър пример са нетолкова звестните AGM акумулатори, които предлагат много по-добри резултати при по-стандартните за страната ни температурни амплитуди.

Прочетете повече

Имаме статия, в която отговаряме на много въпроси свързани със соларни електроцентрали за бизнеса. От това на какво да наблегнете, до съвети как да спестите пари и да повишите КПД на Вашата соларна електроцентрала.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *